Anyaméhre emlékeztető kiságy

A kicsi babák megnyugtatása és álomba ringatása nem mindig egyszerű feladat. Ma már nagyon sok szakember azon fáradozik, hogy olyan eszközöket fejlesszenek ki, amelyek egyszerűbbé teszik ezt a feladatot.

Futurisztikus kiságy koncepció

Az anyaméhben a babák nyugodtak, ebből kiindulva Chen Liming egy olyan kiságyat tervezett, amely az anyaméhben töltött időre emlékeztetheti a kicsiket. A kiságynak több funkciója is van, amelyek a baba kényelmét és megnyugtatását szolgálják. Bár még csak koncepció, a tervek szerint 2 éves korig lesz használható. A kicsik ebben a futurisztikus gyermekágyban tiszta, csendes és nyugodt környezetben pihenhetnek, mintha még mindig az anyaméhben lennének.

baba11

Különleges funkciók

A kiságy négy funkcióval rendelkezik. Az első és talán legérdekesebb ezek közül a légcsere és a hőmérséklet beállítása. A kiságy úgy lett kialakítva, hogy a légcsere folyamatos legyen, a baba ennek köszönhetően mindig tiszta és friss levegőt lélegezhet és még a hőmérsékletet is szabályozhatjuk. A kiságynak ringató funkciója is van, így a baba könnyebben álomba szenderülhet. Ez is elindítható egy gombnyomással, nem kell a mamának, vagy a papának ringatnia a babát. A kiságy LED fényekkel is szórakoztatja a gyerkőcöket. Ezek elvarázsolják a kicsiket, hiszen miközben pihennek szórakoztató fényjátékot láthatnak. A következő funkció pedig halk hangokat játszik, amely utánozza az anyaméhben tapasztalt természetes hangokat. Ennek köszönhetően a picik megnyugszanak és egyszerűbben elalszanak, mintha ölben ringatnánk őket.

baba12

Kivitelezés

A kiságy alapanyagai jó szigetelést biztosítanak, ennek köszönhetően védik a baba érzékeny füleit a külső hanghatásoktól. A puha pamut matrac kivehető, így a kiságyat könnyen tisztíthatjuk. A külseje futurisztikus, nem hasonlít egy átlagos kiságyra, de ettől függetlenül a különleges, modern design mégis barátságos. A belső része pedig úgy lett kialakítva, hogy az megnyugtató legyen a babák számára. A funkciók mindegyike egy érintéssel bekapcsolható.

baba14

Az elképzelés díjazandó, az egyelőre még kérdéses mikor kerül bolti forgalomba. Mivel még csak koncepció az árát sem lehet tudni.

képek forrása: tuvie.comKategória: Baba-Mama