Koncepció: otthon használható ultrahang

A kismamák legszívesebben a terhességük minden pillanatát figyelemmel kísérnék, hiszen szeretnék látni babájuk fejlődését. Az ultrahangos vizsgálatok folyamán készülnek fotók a kicsiről, de az nem olyan mintha minden nap otthoni körülmények között megnézhetnék, hogyan is fejlődik a csemete. Az elkövetkezendő években talán már erre is lehetőség lesz!

Magzati vizualizációs eszköz otthoni használatra

Melody Shiue az Ausztráliában élő ipari tervező, egy különleges készüléket alkotott meg. A használatával a kismamák otthon is szemmel kísérhetnék a terhességüket és nap mint nap láthatnák csemetéjüket. Ez viszont nem helyettesíti a rendszeres orvosi vizsgálatot és a rendelőben történő ultrahangos ellenőrzést!

baba31

Kivitelezés és működés

Az eszköz textil alapú, a kismamának a hasára kell csatolnia. Ezt követően a rugalmas kijelző technológia alkalmazásával láthatóvá válik a magzat. A készülék rugalmas, így a használata nem megterhelő a kismama számára. A magzat állapotát sem veszélyezteti, amennyiben megfelelő módon használják.  A tervező szerint az anya és a magzat sokkal közelebbi viszonyba kerülhetnek, hiszen a születés előtt is rendszeresen látható a kicsi. Megfigyelhetjük, ahogyan ásít, mosolyog, vagy éppen alszik. Lefekvés előtt 5-10 perccel érdemes használni a készüléket, mivel ilyenkor általában elég mozgékonyak a magzatok. A készülék nagy előnye, hogy az apuka és a család többi tagja is megismerkedhetne a kis jövevénnyel még a mami hasában. Beszélhetünk a kicsihez és közben szemmel kísérhetjük a reakcióit. Ez csodálatos és felülmúlhatatlan érzés lenne minden várandós anyuka és aggódó apuka számára.

baba32

Érvek és ellenérvek

A magzat fejlődését végigkísérni csodálatos élmény lenne a család minden tagjának, de sokakat aggaszt, hogy az ultrahang használata mennyire van káros hatással a baba egészségére. A kutatások szerint egyik betegség kialakulása sincs összefüggésben az ultrahang használatával. Bár sok tévhit alakult ki erről az eszközről. Ettől függetlenül nem javallott az innovatív eszköz hosszadalmas használata. Mivel még nem került kereskedelmi forgalomba a termék vitatott, hogy milyen gyakran lenne érdemes használni. Egyelőre nem lehet tudni mikor bocsájtják piacra, így még az árról sincsenek információk. Az elképzelés és a korszerű kivitelezés nagyon jó, de még nyilván jelentős fejlesztésekre lesz szükség, mielőtt a termék kereskedelmi forgalomba kerül.

baba30

képek forrása: tuvie.comKategória: Baba-Mama