Evo az etanollal működő kandalló

A fűtés terén  folyamatosak az újítások. A tervezők igyekeznek olyan fűtési eszközöket előállítani, amelyek környezetbarát módon működtethetőek és költséghatékony a használatukkal a fűtés.

Etanol kandalló

A portugál tervező Acácio Viegas Pereira megalkotta az Evo elnevezésű kandallót, amely etanollal fűthető. Így a fűtés egyszerűvé és környezetbaráttá válik. A kandalló kis mérete miatt bárhol elhelyezhető és még csak szakemberre sincs szükség a beszereléséhez.

Evo

Az Evo megalkotásakor a tervező célja az volt, hogy egy olyan kandallót hozzon létre, amely könnyen fűthető és nem szennyezi a környezetet. Ez sikerült is, mivel az etanollal való fűtés nem jár füsttel és piszokkal. Az égés folyamán nem termelődnek káros gázok, így megkímélhetjük magunkat és a környezetünket ezektől. Az Evo a jövő fűtőeszköze, amely környezetbarát, hiszen az etanol tiszta égésű. A füst, a korom és a hamu is elfelejthető, nem kell többé a piszoktól tartani, hiszen nem kell fát, vagy más hasonló fűtőanyagot bevinnünk a lakásba.

ethanol kandallo

Kivitelezés

Az Evo a lakás dísze is lehet, hiszen nagyon esztétikus kandalló. Eltérő a megszokott morózus nagy daraboktól, így a kisebb lakásokban is elfér. Mivel nem igényel szaktudást a beszerelése mi magunk is telepíthetjük. A modern külsejének köszönhetően akármilyen stílusú lakásban csodásan mutat. A lángok játékában akkor is gyönyörködhetünk, ha emellett a kandalló mellett döntünk, hiszen a működési elve hasonló a megszokott kandallókéhoz. A kis mérete ne tévesszen meg senkit, ugyan úgy fel tudja fűteni a lakást, mint a megszokott fűtőeszközök. Az érdekes körte formájú kis méretű kandalló a falra szerelhető, ennek köszönhetően különleges látványt nyújt a mindennapok folyamán.

ethanol kandallo1

Tiszta és környezetkímélő

A füst többé nem fogja csípni a szemeinket ha emellett a kandalló mellett döntünk. Mivel nincs füst és kellemetlen szag, élvezhetjük a kellemes meleget otthonunkban és elfelejthetjük a zavaró tényezőket. A légúti megbetegedésekkel és allergiával küzdők  számára is sokkal kényelmesebb lesz ezen eszköz használatával a fűtés . A korszerű fűtőeszköz esztétikus, egyszerűen használható és biztonságos. Ennél többet nem is várhatunk el egy kandallótól.

forrás: greendiary.com